reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Gazete Sağlık Personeli PersonelSaglik.NET

17 Şubat 2016 Çarşamba

Türk Sinemasının Güzeller Güzeli Filiz Akın Sergide Sergilenecek

Türk sinamasında oynadığı filmlerdeki roller ve güzelliği ile insanların kalbine taht kurmuş oyuncu Filiz Akın, 4500 fotoğraf ile sergilenecek. Etkinlik kapsamında ziyaretçiler harika anlar yaşayacak.  

Sergide Akın’ın hayranlarından gelen 1.265 fotoğrafla birlikte toplam 4.500 adet kare yer alacak. Bugüne kadar 120 filmde başrol oynayan Akın’ın filmden kareleri de sergide olacak. Serginin en dikkat çekenlerden biri de Akın'ın oğlu İlker İnanoğlu'nu ilk kez kucağına aldığı anın fotoğrafı oldu. Etkinlik Güngören Kale Outlet Center 1 ay boyunca ziyaretçilere açık olacak. 
 

Filiz Akın Kimdir?

1943 yılında Ankara'da doğan Akın, Ankara Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nde bir süre okudu. Sinemaya geçmeden önce bir acentada çalıştı. 1962'de Artist dergisinin düzenlediği yarışmayı kazanarak Yeşilçam’a geçti ve aynı yıl "Akasyalar Açarken" adlı filmini çevirdi. Ardından “Şakayla Karışık” adlı filmde Ajda Pekkan’la başrolü paylaştı. “Kadın Berberi” ve “Kadın Terzisi” filmlerindeki rolleriyle oldukça ünlenen sanatçı, 1964 yılında oynadığı “Yankesici Kız” adlı sinema filminde, değişik türdeki karakterleri başarıyla canlandırabileceğini tüm sinemaseverlere kanıtladı. Bir yıl aradan sonra film arşivine bir yenisini daha ekleyen Akın, 1965’te “Kolejli Kızın Aşkı” isimli filmde Ayhan Işık’la başrolü paylaştı. Ardından “Çıtkırıldım” da benzer bir tiplemeyi canlandıran Filiz Akın, bu filmde başrolü Cüneyt Arkın’la paylaştı. Filmde şımarık kızı canlandıran Akın, ciddi öğretmen Cüneyt Arkın’la sorunlar yaşamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri